Albumikuvia Turun seudulta, osa 1

Kuva 1. 1937 Lincoln Zephyr on kuvattu nykyisen Forum Marinumin edustalla Turun satamassa. Eli ihan Turun linnan vieressä. Ilmeisesti auto on lähes uusi, mutta näkyy olevan pieni vekki jo etulokarissa. Taustalla näkyy Suomen Maamiesten Kauppa Oy:n kyltit.

Kuvat 2-4. Opel Kapitän on ilmeisesti 1939 -mallinen? Omistajat ovat Aira ja Holger Reunamo, jotka pitivät tanssikoulua Turussa kaskenkadulla vuosikymmeniä. Nämä kuvat ovat mahdollisesti joltain Autoklubin matkalta Ruotsista?

Kuva 5. 1938 Ford Standard Fordor on myös kuvattu ihan uutena, ehkä vuonna 1939 kilvistä päätellen. Turun ja porin läänin kilvissähän se on, mutta muita taustatietoja ei ole.

Kuva 6. 1939 Chevrolet Delivery T-40 on TYKSin käytössä ollut “soppajuna”. Olisikohan kuljettajan nimi ollut Väinö Lempinen?

chevrolet35

Kuva 7. Chevrolet 1935.

Kuva 8. Chevrolet 1937.

Kuva 9. Ford Eifel.

Kuva 10. Ford kuorma-auto.

2 thoughts on “Albumikuvia Turun seudulta, osa 1

  1. Kuvassa 6. TYKSin soppajunan kuljettajaksi arveltu Väinö Lempistä. Nimi on oikea, hän on Väinö Lempinen. Hän meni naimisiin Leena Jaakkolan kanssa ja sitten, muutettuaan Euran Honkilahdelle isännöimään Jaakkolan taloa muutti sukunimensäkin Jaakkolaksi. Olivat edesmenneiden vanhempieni perheystäviä, iloiset ja onnelliselta aina näyttävät Jaakkolan Leena-täti ja Väinö-setä.

  2. Opelin etulokasuojaan nojaileva kuljettaja kuvassa 2 on aivan enoni Johannes Veijalaisen näköinen. Toimi tuohon aikaan autonasentajana Nikolajeffilla, myöhemmin itsenäisenä kuorma-autoilijana Helsingissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *