Svend Örum mainontaa vuonna 1937

Autovaraosia maahantuova yritys Svend Örum sijaitsi osoitteessa Salomonkatu 1, Helsinki. Nykyään yritys käyttää lyhennettyä nimeä Örum ja pääkonttori sijaitsee Espoon Juvanmalmilla. Seuraavassa pieni katsaus Örumin vuoden 1937 lehtimainontaan.

Kuva 1. Keksijä Thomas Alva Edison tunnetaan merkittävästä tutkimustyöstään äänen, liikkuvan kuvan ja sähköelektroniikan saralla. Sähkön puolella hän perehtyi erityisesti hehkulamppujen ja akkujen toimintaan. Edison patentoi nikkeli-rauta-akun vuonna 1901 ja samana vuonna perustettiin Edison Storage Battery Company. Akkuja käytettiin laajalti varhaisissa sähköautoissa. Edison tuotemerkillä myytiin myös sytytystulppia ja -puolia. Exide osti Edison akkutehtaan vuonna 1972 ja tuotemerkki lopetettiin vuonna 1975.

Tuotemerkkejä

Kuva 2. Tuotemerkkitarjontaa vuonna 1937. Vielä nykäänkin olemassa olevia tuotemerkkejä ovat ainakin AC (tulpat), Victor Reinz (tiivisteet), Dayton (hihnat), Walker (äänenvaimentimet) ja Timken (laakerit).

Lockheed -jarrunesteet

Kuva 3. Lockheedin työkaluja jarrunesteen vaihtoon.

American Hydrau -korinoikaisusarja

Kuva 4. ’American Hydrau’ -merkkisiä korityökaluja. Sarja sisälsi 2-tonnin puristimen sekä 26-osaisen työkalusarjan joilla puristinta voitiin käyttää erilaisiin koritöihin.

Wagner-Lockheed -jarrutuotteita

Kuva 5. Wagner Electric Corporation mainostaa tässä jarrutuotteita Wagner-Lockheed merkillä. Wagner on nykyään osa Federal-Mogulia ja valmistaa edelleen jarru -ja valaisinkomponentteja. Lockheed jarrukomponenttien valmistus on ilmeisesti päättynyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *