1910-luvun Benz Lahdessa

Benz

Kurt Ristniemi Keravalta on lähettänyt kuvan vanhasta Benz-autosta. Valokuva on lähtöisin isoisän valokuva-albumista. Kuva on otettu Lahdessa – mahdollisesti Kaukkarissa. Rekisterinumeroa ei ole valitettavasti näkyvillä. Kuljettajalla on virkalakki päässä mikä saattaa tarkoittaa, että auto on vuokrakäytössä. Mercedes-Benzillä Saksassa eivät osanneet tunnistaa mallia, koska pelkästään korivalmistajia on useita.  Ajoittivat auton kuitenkin 1910-luvulla valmistetuksi. Jäähdyttimen ’BENZ’ -teksti herätti saksalaisissa ihmetystä, koska sitä ei ilmeisesti yleensä lue siinä.

Kurt haluaisikin nyt tietää mikä Benz -malli on kyseessä? Lisäksi kuka edusti Benz-autoja Lahdessa sekä onko olemassa tietoa Benz-autojen myyntimääristä Suomessa?

One thought on “1910-luvun Benz Lahdessa

  1. Rekisterinumerosta: Lahden järjestyssäännössä määrättiin autoihin rekisterikilpi vuonna 1908. Mahdollisesti vain taakse?
    Valtakunnallinen asetus rekisteröinnistä annettiin vasta vuonna 1922. Koska kuvan autossa ei edessä ole rekisterikilpeä, kuvan luulisi olevan ajalta ennen vuotta 1922. Tosin, jos matkustajien tunnistus menee oikein, niin kuva on n. vuodelta 1926.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *