1920-luvun lopulla käytiin kovaa pudotuspeliä autonvalmistajien kesken. Satojen valmistajien tarjonta oli supistunut vuoteen 1928 mennessä muutamaan kymmeneen. Taistellessaan markkinaosuuksista moni valmistaja organisoi tytäryhtiöitä, jotka tarjosivat uudella nimellä hieman edullisemmin hinnoiteltuja malleja. Laatuautoja valmistavista yrityksistä esimerkiksi Marmon lanseerasi Rooseveltin ja Moon vuorostaan Windsorin.
Vuonna 1911 perustettu Stutz Motor Car Company oli saavuttanut autonvalmistajana mainetta moottoriurheilussa sekä kalliiden luksusautojen valmistajana. Jo perustamisvuonnaan Stutzilla saavutettiin hyvä tulos Indianapolis 500 -ajoissa. Tästä inspiroituneena seuraavaana vuonna mallistoon lisättiin malli nimeltä Bearcat. Se oli urheiluauto, joka muistutti tunnettuja kilpavaunuja, mutta oli varustettu paremmin tieliikennekäyttöön soveltuvin osin kuten ajovaloin. Bearcat malli oli lopulta mallistossa aina vuoteen 1923 asti ja moottoreiden ollessa aina 4 tai 6-sylinterisiä.
Bearcat oli ollut pelkistetty aikansa muskeliauto. Ajat kuitenkin muuttuivat ja ostava yleisö halusi enemmän mukavuuksia autolta. Bearcatin seuraajaksi kaavailtiin hienostuneempaa ja ylellisemmin varusteltua urheiluautoa. Nimeksi valikoitui Blackhawk. Malli esiteltiin yleisölle 1926 New Yorkin autonäyttelyssä.
Kilpailun kovetessa paine laskea hintoja oli suuri. Vuodelle 1929 Stutz esitteli jälleen uuden Blackhawk -mallin, mutta tällä kertaa se lanseerattiin omalla merkillään Stutzin rinnakkaismerkiksi. Automallia varten perustettiin erillinen yhtiö nimeltään Blackhawk Motor Car Company.
Blackhawk ei ulkoisesti eronnut juurikaan Stutz -isoveljestään. Akseliväliä oli lyhennetty hieman. Suurin ero oli moottoreiden tehoreserveissä. Blackhawkiin sai 3,9 -litraisen kuutosen teholtaan 85hv. Suurempana vaihtoehtona oli 4,4-litrainen 88hv kahdeksikko. Stutzin kasissa oli hieman enemmän tehoa – noin 95hv. Muuten autossa oli kaikki samat ”Safety Stutz” -varusteet kuin kalliimmassakin Stutzissa nelipyöräjarruja ja Protexin särkymätöntä tuulilasia myöten. Weymann, Fleetwood ja LeBaron korivalmistajat tarjosivat tähänkin malliin palveluitaan.
Ensimmäisenä vuonna valmistui 1310 autoa, mutta toisena vuonna (1930) myynti romahti vain vaivaiseen 280 autoon. Tuotanto loppui 1930 vuoden päätteeksi. Maailmanlaajuinen lama oli vaatinut jälleen uuden uhrin.
Suomessa vuoden 1929 automyyntitilastoissa on edustettuna Blackhawk merkki kolmella autolla. Moottori-lehden 5/1929 numerossa on Nikolajeffin mainos Stutz -autosta ja mainoksen yhteydessä mainitaan ’kauttaaltaan uusi vaunu – Blackhawk. Samassa numerossa on myös sivunmittainen artikkeli Blackhawk -autosta otsikolla ”Black Hawk – Stutzin pikkuveli”.
Juuri tämän enempää tietoa Blackhawk -autoista Suomen kamaralla ei löydy.
Kuva 1. Vuoden 1929 Moottori-lehdessä numerossa 5 on mainos Stutz -autosta. Mainoksen alaosassa mainitaan myös uusi vaunu Blackhawk.
Kuva 2. Yksityiskohta mainoksesta. Pyramidi kuvastaa Stutz -auton alhaista painopistettä.